Γιατί κάνουμε τις ασκήσεις Kegel

Είναι γνωστό ότι ο τοκετός και η φυσική γήρανση μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς του κόλπου ή αλλιώς Kegel μυς προκαλώντας ακράτεια και μειωμένη ικανότητα ευχαρίστησης.

Στις αρχές της δεκαετίας του 40 ο πρωτοπόρος Dr Arnold Kegel βοηθούσε τις γυναίκες να ξεπεράσουν την ακράτεια μέσω ασκήσεων της λεκάνης χρησιμοποιώντας ένα ιατρικό βοήθημα γνωστό ως Περινεόμετρο. Έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα οι ασθενείς ανέφεραν τόνωση και ενδυνάμωση των μυών του κόλπου.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενδυναμώσετε ένα μυ είναι με ασκήσεις βάρους. Το Énergie είναι το ιδανικό βαράκι για το Kegel μυ, μικρό,πρακτικό και λειτουργικό. Χρησιμοποιώντας το Énergie έχουμε έναν ασφαλή και απολαυστικό τρόπο να διατηρούμε τον Kegel μυ ακμαίο πριν και μετά τον τοκετό όπως και μετά την εμμηνόπαυση.

Πως κάνουμε τις ασκήσεις Kegel

Πρώτα εντοπίζετε τον Kegel μυ επίσης γνωστό και σαν ηβοκοκκυγικό (pubococcygeus) ή P.C μυ. Ένας τρόπος είναι να διακόψετε και να ξαναρχίσετε την ούρηση εκουσίως. Ένας άλλος τρόπος είναι να εισχωρήσετε ένα δάκτυλο στον κόλπο σας και να σφίξετε τους μυς. Οταν νιώσετε πίεση γύρω από το δάκτυλο χρησιμοποιείτε τον σωστό μυ. Για αναλυτικότερες οδηγίες, μεταβείτε στην αντίστοιχη ενότητα.

Εξάσκηση του Kegel μυ

Ξαπλώστε ανάσκελα με ένα ή παραπάνω μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας και λυγίστε τα πόδια με τα πέλματα στο πάτωμα. Χαλαρώστε όλους τους μυς εκτός από τον Kegel. Στην αρχή πιθανώς να σφίγγετε τους γύρω μυς της κοιλιάς, των μηρών ή των γοφών. Πριν χρησιμοποιήσετε το Énergie για καλύτερα αποτελέσματα προσπαθήστε να απομονώσετε και συσφίξετε μόνο τον Kegel μυ. Ανασηκώστε την λεκάνη χωρίς να ακουμπάει κάτω. Εισχωρήστε το Énergie στην είσοδο του κόλπου, (αν θέλετε μπορείτε να το λιπάνετε για ευκολότερη διείσδυση). Πάρτε μια βαθειά αναπνοή και χαλαρώστε εντελώς τους μυς του κόλπου καθώς εκπνέετε. Έπειτα σφίξτε και χαλαρώστε τον Kegel μυ γύρω από το Énergie. Πάρτε άλλη μια βαθειά αναπνοή και εκπνεύστε χαλαρώνοντας τον κόλπο ενώ ταυτόχρονα εισχωρείτε το Énergie 2,5 εκατοστά. Σφίξτε και χαλαρώστε τον Kegel μυ αρκετές φορές. Συνεχίστε αυτή την διαδικασία έως ότου έχουμε ολική εισχώρηση. Για τις δύο πρώτες εβδομάδες εξασκηθείτε με το Énergie για 10 λεπτά ημερησίως ,έπειτα κάθε δεύτερη μέρα για 5 λεπτά έτσι ώστε να διατηρηθεί και σταδιακά να αυξηθεί η δύναμη του μυ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και σχηματική αναπαράσταση της άσκησης με το Énergie, κάντε κλικ στη διπλανή εικόνα.

Σχηματική αναπαράσταση των ασκήσεων Kegel
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Με απλά λόγια, ο ειδικός σχεδιασμός του επιτρέπει τη χρήση ως:

  • Μέσο αντίστασης, αν η εισχώρηση είναι μερική και συσφίξουμε τους μύες του πυελικού εδάφους επάνω του
  • Κολπικο βαράκι, αν έχουμε πλήρη εισχώρηση επιτυγχάνοντας ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους
  • Ιδανικό βοήθημα για αρχάριες, η οποίες κρατώντας την πλατιά άκρη μέσα στον κόλπο σταδιακά προσπαθούν να φτάσουν στην μικρότερη άκρη.

Γιατί με το Énergie

Το Énergie είναι ένα εντυπωσιακό βοήθημα για kegel ασκήσεις. Από την συσκευασία έως το ίδιο το προιόν αναδύεται μια αισθησιακή αύρα. Η κατασκευή απο υποαλλεργικό υψηλής ποιότητας ΑΒS πλαστικό, το ιδανικό βάρος-σχήμα-μέγεθος και η αποτελεσματικότητα του το κάνουν το ιδανικό βοήθημα-συμπλήρωμα για kegel ασκήσεις.

Kegel ασκήσεις είναι απαραίτητες σε όσες γυναίκες βρίσκονται πριν ή μετά τον τοκετό, όπως επίσης σε γυναίκες με προβλήματα ακράτειας. Φυσικά όμως μπορούν να εκτελεστούν απο οποιαδήποτε γυναίκα νοιώθει την ανάγκη για βελτίωση της σεξουαλικής ζωής και υγείας της.

Το Énergie δίνει το επιπλέον κίνητρο που χρειάζεται κάθε γυναίκα για να εκτελέσει αυτές τις απαραίτητες ασκήσεις, συνδυάζοντας αποτελεσματικότητα με ευχαρίστηση.

Σίγουρα μπορείτε να κάνετε απλή άσκηση kegel και χωρίς βοήθημα αλλά η προσθήκη του Énergie εκτός απο αποτελεσματικότερη άσκηση λόγω βάρους θα την κάνει και πιο ενδιαφέρουσα. Ολοι ξέρουμε ότι το κίνητρο μας για οποιαδήποτε μορφή άσκησης φθίνει με το χρόνο. Το Énergie μετατρέπει μια τυπική διαδικασία σε ιεροτελεστία και τηρώντας τις οδηγίες χρήσης έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Το Énergie σίγουρα θα σας κερδίσει με την αποτελεσματικότητα του, την κομψότητα και την τεχνολογία που εμπεριέχει ο σχεδιασμός και η κατασκευή του οσο και με την προσιτή τιμή για ενα βαράκι που θα κρατήσει μια ζωή.

Με συμβατικές μεθοδους, μία γυναίκα πρέπει να επαναλάβει 300 kegels (πάνω από μία ώρα) για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με δεκάλεπτη χρήση του Énergie.